Skogens Bronsmedaljörer i Elit 21.

Skogens Bronsmedaljörer. Pia Kronvall DLB-21, Håkan Johansson HC-21, o Pethra Petersson DC-21. 130331.

01 APR 2013 11:34
SKOGENs IF deltog med 11 skyttar i 7 klasser och tog hem 3 Bronsmedaljer i elitklasserna 21. 1 delat Guld i HC-50 och ett Silver i DR-60. Det är nog Skogens största medalj skörd på ett SM. Stort Grattis hela gänget.
  • Skapad: 01 APR 2013 11:34

Klubbens överraskning får Pia Kronvall i DLB-21 stå för, att ta Brons medaljen på sitt första SM, med sett skjutning och utslagning i finalerna och vinna Semi finalen med 6-2 och Bronsfinalen med 6-2, hade du glömt nerverna hemma? Grattis Pia.

Klubbens prestation får Håkan Johansson stå för. Vinna delat Guld i HC-50 på lördagens grundskjutning i en tuff match med Skövde BK:s Stig Svensson där båda hade 582 p och lika många tior och nior Gratis. På sina poäng från lördagen kvalade Håkan in till söndagens finalskjutning i HC-21 klassen, vann i 1/32-delen, vann i 1/16-delen, vann i 1/8-delen, vann i 1/4-ten, förlorade i Semi och fick därmed skjuta Bronsfinal och vann den med 6-4 över Robert Larsson Skellefteå BK. Det var faktiskt en prestation att hålla koncentrationen över både lördag och söndag med så många tuffa matcher. Grattis Håkan.

Vår tredje Bronsmedalj i DC-21 av Pethra Petersson var också en liten prestation med tanke på den ringa tävlings mängd du haft under sista året, skjuta 567 i lördagens grundskjutning. Sedan inleda söndagens finaler med vinst i 1/8-delen, vinst i 1/4-ten, förlust i Semin och därmed Bronsfinal där du segrade med 6-4. Grattis Petra. Du får börja liggai Pethra om du skall slå Mamma på pris pallen.

SM i 50 och 60 klasserna avgjordes ju på lördagens grundomgångar: Och vem var mer på prispallen om inte vår Goig Strong Lady Karina Nilsson i DR-60 som tog Hem Silvermedaljen på 504 p. Tog därmed sin 34-ärde pris palls placering på SM. Den här gången segrade Rennée Modigh BK Friskyttarna på 515 p. Med sina poäng från lördagen kvalade både Karina och Rennée in till söndagens finaler i DR-19 klassen. Där slutade Karina på en 17-tonde placering, åkte ut i 1/16-dels finalen med 5-7. Vår Sofie Johansson hamnade placeringen efter Karina, åkte också ut 1/16-delen med 4-6 så det var tufft med en sett förlust för båda. Rennée åkte ut i samma omgång men med 0-6 och hamnade längre ner i listan. I samma klass startade Nadja Börjesson lördagens grundserie, men bröt efter första omgången, har inte hört anledning?

I HB-60 Blev Lars Kronvall 5a på sitt första SM på 460 p. Kvalade också in till söndagens finaler i HB-21 och slutade på en 17-tonde placering, åkte ut i 1/16-dels final med 0-6 i sett.

I HC-21 tävlade Peter och Oscar Skogsmark, på lördagens Grundskjutning i första omgången slog Oscar pappa Peter med 280 p mot Peters 279 p. Det ville inte Pappa Peter veta av, så i andra omgången sköt han 285 p mot Oscar 277 p. Peter gick till söndagens finaler på 564 p och Oscar på 557 p. På söndagens finalskjutning åkte båda ut i 1/32-dels finale Peter missade vidare avancemang med 5-7 i sett. Oscar missade med 2-6 i sett.

I HR-21 tävlade Jimmy Nilsson och sköt bra på lördagens grundskjutning med 546 p, om man ser det till den ringa träning du fått på sista året. Så på söndagens finalskjutning var det respass i 1/32-dels final med 2-6 i sett. I samma klass tävlade Victor Skogsmark och såg det som träning när han åkte, hans senaste träningsår har varit ett enda stort växtproblen där inget stämt i en lång gänglig kropp. I grundskjutningen sköt han 462 p, och åkte ut i 1/32-dels finalen med 0-6 i sett.