Hoppa till sidans innehåll

Nyåret 2018

06 JAN 2018 19:03
  • Skapad: 06 JAN 2018 19:03

Här kommer en liten sammanställning från årets första bågskyttetävling i Oskarshamn.
Tävlingen ”Nyåret” avgjordes under lördagen i Skogens IF:s skjutlokal i Fredriksberg. I år var det lapp på luckan när det gäller anmälda skyttar vilket innebär 51 tävlingsstarter. Skyttet höll en mycket hög kvalité och inte mindre än 15 distriktsrekord slogs och dessutom ett svenskt rekord i veteranklassen för barebow herrar där Håkan Andersson från BS Kungsbacka raderade ut det gamla rekordet. Fem av distriktsrekorden sattes av hemmaskyttar. 
I elitklasserna i herrar compound och damer långbåge blev det hemmasegrar genom Håkan Johansson respektive Pia Malmberg-Kronvall. Det blev också pallplatser för Karina Nilsson (2:a i DRE), Lars Kronvall (3:a i HB60), Pethra Jamil (2:a i DCE), Weine Rudolfsson (2:a i HC60). Dessutom så blev det en pallplats för far och son Kullberg (Andreas och Alexander) som delade på 3:e platsen i HCE. 
Hemmaklubbens juniorer visade också framfötterna, i HC13 så övertygade Hannes Lövgren som tog en stabil seger och bakom honom så var det en jämn kamp mellan Lukas Josipovic och Elis Jonsson som båda två gjorde tävlingsdebut för hemmaklubben. Till slut knep Lukas andraplatsen endast två poäng före Elis. Lovisa Lundgren tog även hon en seger i DR13-klassen. Nämnas ska också juniorerna Alexander Kullberg och Alva Einarsson som för dagen valt att skjuta i elitklass och gjorde det klart godkänt.

Resultatlista

Vi vill tacka alla deltagande skyttar och funktionärer som gjorde tillställningen väldigt lyckad! Ses igen vid nästa tävling!

Skribent: Christoffer Ottosson
Epost: Adressen Gömd

Skogens IFs sponsorer

 

logo-magnussons

 

IBS Byggnadsställningar AB

  Elproj 

 

 

logo-mk betong  

logo-tholmarks

 

JK Skördartjänst

 Thyréns

 

Postadress:
Skogens IF Korsvägen - Bågskytte
Herrgårdsvägen 31
57237 Oskarshamn

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 31
57237 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info